De populäraste hasardspelen - hitta din favorit

Hasardspel är samlingsnamnet för ett stort antal olika spel där man spelar om pengar där slumpen spelar en större roll än skicklighet. Hasardspel spelas på kasinon och de vanligaste metoderna för att spela är att använda sig av kort eller tärningar. Några exempel på typiska hasardspel är slots, odds, poker och blackjack.

Vad är skillnaden mellan olika hasardspel?

Den största skillnaden mellan olika hasardspel är självklart hur man spelar dem, att spela roulette är väldigt annorlunda mot att spela poker till exempel. Men det finns även andra saker som skiljer de olika spelen åt som till exempel om man föredrar att vinna små vinster ofta eller stora vinster sällan. Slots är ett exempel på spel där man oftast vinner mindre vinster väldigt frekvent, om det inte handlar om en slot med en progressiv jackpott, då det istället handlar om att ta hem storvinsten.

I slots förlitar du dig dock helt och hållet på tur. Om du istället spelar poker eller betting så spelar skicklighet och erfarenhet en större roll än spel som helt och hållet förlitar sig på tur. Du kan visserligen aldrig med 100 % säkerhet förutse alla vinnare när det gäller betting och du kan aldrig vara helt säker på vad din motståndare har för kort i poker, men du har mer kontroll än vad du har när du spelar på slots eller roulette.

Så hur hittar jag min favorit bland alla hasardspel?

Det självklara svaret är att helt enkelt prova på så många olika spel som möjligt för att komma fram till vilken av spelen du tycker om att spela allra mest. Men det finns även andra sätt att hitta din favorit, det krävs till exempel en speciell sorts person för att kunna satsa 10 000 kronor på en viss siffra i roulette utan att bryta ihop till ett nervöst vrak. Det är likadant i alla andra hasardspel, det krävs olika sorters personer för de olika spelen.

Personer förändras dock mycket och ofta så det är inte alls ovanligt att du börjar med att till exempel endast spela poker och sedan börjar spela lite slots också för att sedan helt lägga av med poker och istället spela slots och roulette till exempel. Känn alltså ingen press att välja ett spel och sedan bara spela det utan prova på olika spel och de olika varianterna som finns. Det dyker även ständigt upp nya varianter på äldre spel samt helt nya spel på marknaden, så det är inte troligt att du hinner prova allt som finns men du kan alltid försöka.