Få reda på vilka de populäraste hasardspelen är

Att spela hasardspel är mycket populärt och har nästan blivit en folkrörelse. Men vilka spel ska man då välja? Vilka är de mest populära? För många handlar hasardspel om sådant som slumpen kan avgöra. Det har heller ingen betydelse om man är en erfaren eller oerfaren spelare. Gemensamt för alla typer av hasardspel är att det i princip är omöjligt att fuska. Några exempel på hasardspel är de som spelas på casino, till exempel roulette och Black Jack, men även spelmaskiner och vadslagning räknas hit. Nedan listas några av de mest populära spelen.

Betting eller vadslagning

Betting innebär att man ska gissa ett resultat och även satsa pengar på sin gissning. Gissar man rätt så vinner man. Det här är vanligast inom idrott men förekommer alltmer inom andra områden som till exempel musik. Områden där betting förekommer flitigt är till exempel Dagens Dubbel, Måltipset, Stryktipset och Greyhound racing för att bara nämna några.

Bingo

Bingo har tagit sig från samlingssalar in till folks TV-rum. Spelet går ut på att varje deltagare har varsin bingobricka med 25 nummer på. Numren är skrivna i ett rutmönster med fem rutor åt vart håll. En bingoutropare ropar sedan upp nummer för nummer och har spelaren numret så kryssar man för det. Fem kryss i rad innebär bingo och vinst. Det vill säga om man är först med att få fem nummer i rad.

Skraplotter

En skraplott är en lott där man ska skrapa fram en eventuell vinst.

Black Jack

Black Jack är ett kortspel som går ut på att man ska få summan 21 eller så nära 21 som möjligt. Man spelar mot en croupier och man börjar med två kort och får sedan ett kort i taget tills man är nöjd eller har blivit tjock, det vill säga har fått mer än 21.

Poker

Poker är ett mycket populärt kortspel där man spelar mot andra spelare. Här satsar man pengar på den spelare som man tror har den bästa handen, det vill säga de bästa korten. Det hela går ut på att vinna så många givar som möjligt och man spelar ett antal givar. Det viktigaste i det här spelet är kortens värde. Man får byta kort i vissa former av poker och då ska man samla på det som ger mest poäng. Man kan ha till exempel fyrtal, stege och färg.

Roulette

När man spelar roulette använder man sig av ett roulettehjul och en kula. En croupier tar emot satsningarna innan hjulet snurras. Man väljer ett eller flera nummer mellan 1 och 36 som man vill satsa på. Hjulet snurras och en kula snurrar då med. När kula väl har stannat på ett nummer är det de nummer som vinner.