Olika hasardspel

Hasardspel är ett samlingsnamn för flera olika typer av spel. Allt från tärningsspel till kortspel till spel där allt man behöver göra är att trycka på en knapp. Spelar man mer än ett av dessa spel kan man säga att man spelar hasardspel, spelar man enbart ett av dessa spelar man ett hasardspel men det är mer specifikt att säga att man är en spelare av just det spelet då hasardspel är ett sådant stort begrepp och innehåller så många olika typer av spel. Några av dessa spel listas nedan för att ge en blick över hur stort samlingsnamnet hasardspel faktiskt är.

Bingo
Bingo är något de flesta är bekanta med då det är ett av de allra socialaste hasardspelen som finns. I bingo köper man en bingobricka med nummer utsatta efter bokstaverade kolumner. En person ropar sedan upp bingonumren och man kryssar sedan för dessa på sin bricka. Fyller man en helrad på brickan har man fått BINGO.

Poker
Poker har blivit allt mer populärt sedan millennieskifte. Pokerturneringarna visas på TV och har tusentals i publik. Det är det mest populära kortspelet som existerar idag. Poker spelar man mot andra och för att vinna gäller det att ha en bättre hand än de andra spelarna. För att vinna gäller det även att läsa av sina motståndare och anpassa sitt spel efter dem. I poker gäller det att bluffa eller syna sina motståndare till att lägga sig tidigare än de behövde.

Roulette
Roulette betyder litet hjul på franska och det är precis vad det är. Ett litet hjul med numrerade fack och en färg. Hjulet sätts sedan i spinn och en kula släpps ner. Spelarna får satsa på vad de tror att kulan kommer stanna vid för nummer eller färg. När hjulet sedan stannar delas vinst eller förlust ut.

Slots
Slots kallades en gång för den enarmade banditen, men idag kallas det enbart slots. Slotsmaskinerna är färggranna och blinkar och låter. För att spela på slots måste man lägga i ett mynt i myntöppningen på maskinen och sedan trycka start på en knapp. Bilderna rullar förbi på en skärm och när bilderna sedan stannat avgör deras kombination hur mycket man vinner eller om man förlorar.

Craps
I craps används 2 tärningar. En kastar dessa tärningar och de andra runt om crapsbordet satsar på vad den som kastar kommer att kasta. För att vinna i craps som den som kastar tärningarna måste man kasta en 7:a eller 11:a. De som satsar kan satsa på om kastaren vinner eller förlorar eller på summan av tärningarna i ett kast.